Kategorier
Frisör

Frisör Uppsala – vanliga frågor 

Hur ska man säkerställa att en frisör i Uppsala ska kunna leverera ett resultat som ligger i linje med de egna förväntningarna? Att besöka en frisör för första gången kan kännas lite som att spela på lotto. Man vet aldrig om man drar en nitlott eller om man står där som en vinnare. 

Frisörer är, precis som inom alla andra yrken, egna och har olika kvaliteter. Det handlar dessutom väldigt mycket om de egna preferenserna och om vad man själv tycker är snyggt. Den frisör i Uppsala som din vän älskar kan vara helt fel för dig, för din stil och för just ditt hår. Vilket alltså ytterligare försvårar valet. 

Vi tänkte här nedan ge lite tips och råd kring frisörer och göra det genom att svara på några vanliga frågor – som ser ut enligt följande: 

Hur hittar jag rätt frisör i Uppsala? 

Utbildning är givetvis viktigt – och gärna en löpande sådan där en frisör hela tiden vidareutvecklar sig och tar sig an nya tekniker. Att en frisör ligger i framkant och följer trender visar även det på en framåtanda. I övrigt så kan vi tipsa om sociala medier. Många lägger ut content på exempelvis Tik-Tok och Instagram där du kan se över kvaliteten på jobben och de behandlingar frisören genomför. Besök gärna salongen innan du bokar också. Hur är känslan därinne – och hur upplever du frisören? Du måste känna förtroende. 

Jag vill ha en uppsättning inför bröllopet – kan en frisör hjälpa mig? 

Ja, men det krävs också speciella kunskaper. Be alltid om att få se bilder från tidigare uppsättningar innan – och se till att även du är på det klara med hur du vill ha ditt hår. Ta med massor av inspirationsbilder. 

Jag som man vill klippa mig – hur ska jag tänka? 

Det är generellt enklare att som man välja frisör i Uppsala – men givetvis så måste man ändå, trots den mindre mängden hår, vara noggrann med valet. Ta alltid med dig bilder att visa upp och försök att vara tydlig med hur du vill bli klippt. Generellt sätt så har män svårare att kommunicera fram sina önskemål och då kan bilder vara en bra lösning!